Current update yang tak sempat nak cerita

Cerita satu :

Aku dah berhenti jadi graphic designer level cikai kira2 seminggu lepas hari raya tu. Sekarang aku pun dah kerja kat tempat baru (Pacific, BP Mall) sebagai seorang Information Assistant. O_o..??


Korang2 : Spesis apakah Information Assistant itu?
Aku : Sama spesis je dengan Customer Service..


So, kerja aku sekarang kena jawab soalan customer kena hamun pun senyum teros!; wrapping hadiah; kalau ada anak, sedara mara or suami customer hilang kena buat announcement; paging2 staff.. aku sekarang dah hafal dah format paging dia dan sedang menghafal semua nama executive serta staff2 ; kadang2 aku cover tempat receptionist; kadang2 jugak aku ganti tempat Agus jaga deposit..

Format paging lebih kurang macam ini.. :


Attention pls, staff Fatin from hardline department to call extention 1119 immediately, thank you.

atau

Attention pls, staff Bainun from grocery department kindly proceed to Buyer Room immediately, thank you.

dan banyak lagi..


Walaupun aku hanya kerja kat pacific je sekarang, Aku lagi bersyukur sebab aku tak lagi tertipu dengan lahanat yang bebankan aku dengan kerja macam hamba abdi tanpa OT, dan sampai sekarang tak bayar lagi baki gaji aku. Memang betul2 macam $#!+. Gaji aku lebih terjamin dengan OT, SOCSO, KWSP dan sebagainya.. Kawan2 pun sangat enjoy dan sekapal..

P/S :Agus ialah satu2nya lelaki dalam pic kat bawah nie..

syok sendiri adalah kerja sambilan di meja recept



Antara kroni2 Loyalty Card Department


Cerita dua :

Kawan2 semua masih ingat lagi tv series ini?? Ingat baik2 wajah barisan pelakonnya.


Nak dijadikan cerita semasa kerja, ada seorang makcik cleaner yang bekerja untuk BP Mall jual kuih siput yang sangat sedap.. tapi cerita sebenar bukan kuih siput tu.. Ceritanya adalah tentang makcik berkenaan.. Sila lihat foto di bawah.. ,


Cuba bandingkan ini


dengan ini
serupa kan? ^^

8 Response to "Current update yang tak sempat nak cerita"

  1. sAyE UmpaMa sPeaKeR Says:

    hahaha
    sgt suke sama inih makcik..
    sedp sgt ke kuih sipot 2...
    delivery cne cket...hhaha

  2. Bainun Waheeda Says:

    ahahhaa..aku jage grocery?


    ok.hahaha..


    nanti aku buat impian ko jadi kenyataan.hahaha



    ko tk tunjuk ke kt makcik tu kembar dia?hahahaha

  3. sAyE UmpaMa sPeaKeR Says:

    haha..sbb name aku tetibe di mentioned here..
    nk kne komen 1 lagik..
    pndai pija tarek commenter...hahha...


    santek kan uniform pijah...
    heheh

  4. aPuN Says:

    weh2 ko tau buat graphic design e? Ko tau dezine magazine ah ek?

    Aku ada idea big big. Tapi nak carik partner tau design magazine. nak join? Ko orang 1st aku aproach ni. haha.

    kemon2, reply kat blog gua, or emel gua zinggofs(at)yahoo.com

  5. cik intan (◡‿◡✿) Says:

    .ahahha muke mkcik tu same lah!
    .eyp, i slalu pegi pacific~
    .mmg port dating bila bf i turun cni
    .bahahaha~
    .nti i cari u k, bnje makan plss! ;)

    .btw, i dok muar je ;)

  6. pijapepijat Says:

    faten : sedap gile kuih siput die, mai la sini aku belanje.. n uniform aku mmg sangat santek.. trimas..!

    bainun : macamne ko nk wt jadik kenyataan nie? sok kalau aku jumpe die aku akan berterus terang kt makcik tu..

    apun : sudah..XD

    Cik intan : anytime dtg bp rogerla.. lagi2 kalau sampai bp mall.. XD

  7. ~@k1 is @utuMn!~ Says:

    hoit pja!
    heheh..
    xksh la kje lari bidang beb..
    as long as kte terjmn!
    cm ak!
    heheheh..
    ahh by da way..
    ko kt pasific kn..
    konfrem ak cri sbtu ni!
    heheheh

  8. pijapepijat Says:

    jury : datang jgn xdatang..
    aku sambut ngan kompang.. XD