Saya ingin bercinta


Tajuknya kedengaran jinjang bukan?
Pasti menari-nari kegelian bulu ketiak kawan2 yang membacanya.
Hoh?? Bulu what??

'Malam jadi siang,
siangpun jadi malam
Tidur pun ku tak bisa tenang..
Ku yakin ini cinta
Aku sedang jatuh cinta
Aku, tergila-gila..'

Bukan Bintang Biasa - Tergila-gila

Baris2 lirik di atas ini aku rasa lebih dari
cukup untuk menerangkan perasaan aku
kebelakangan ni.
Rasa bahagia, berwarna-warni, berbunga-bunga,
terapung-apung gitu!
siapa yang guna black magic kat aku sampai terapung ni?

Mana tak nya, masa tengah balut gift cutomer pun
aku boleh bantai senyum seorang diri secara tiba2.
Customer tu dah pandang dengan wajah pelik.
Hello2. Awak center lagi tak ni?
Terus aku jadi tersipu-sipu ala kucing
sebab baru kusedari bahawa aku buang tebiat.

Apa sekalipun,
aku panjatkan syukur kepada Ilahi
kerana Dia telah membuka pintu hati ini sekali lagi.
sebelum ni hati aku ibarat dimangga dengan seribu buah pad lock!



Yang lebih mengindahkan rasa-rasa ini,
apabila ianya datang bukan hasil provokasi
mana-mana pihak mahupun si dia..
syok sendiri
Perasaan ni datang sebab diri dia sendiri..
Entah apa ilmu yang dipakai,
aku pun kurang periksa..
Mungkin dia pakai ilmu hisab kot..
eh2! bukan ilmu hisap tauuuu!

Apa pun sebenarnya
aku tak cakap kat dia lagi pun..
Cuma aku kata kat dia,
aku sangat happy sekarang..
Aku masih belum rasa perkara ini patut di'confess'
dengan segera.
I'm not that desperate anyway..
cuma ada sikit perkara
yang aku rasa nak cakap dekat dia someday..



Untuk tuan yang membuka hati :

Terima kasih! To cheh! Thank you! Danke!
Sebab dengan meminati diri awak,
saya tau hidup saya kembali normal.
Bukan lagi berhati titanium seperti dulu,
dan inilah yang paling menggembirakan saya.
Saya harap awak izinkan saya
mencari rongga2 kosong di hati awak
untuk saya cuba isikan dengan kasih sayang saya..
Andai memang kita berjumpa bukan untuk bercinta,
maka bersahabatlah kita buat selamanya.. =)

6 Response to "Saya ingin bercinta"

  1. iqa Says:

    Ohoho..siapakah si bertuah??Gud luck Pija!

  2. andaisemalamkumiliki Says:

    ade bulan pasti terang...kalau bulan hilang..jangan terus tenggelam...terus lah kedepan..
    cari keterangan...
    ada gelap...
    ada terang....
    lumrah kehidupan...

  3. pijapepijat Says:

    qaqa : ehehe.. insan biasa, bukan anak raja atau 'district officer'..XP

    munn : bulan tu masih berselindung di balik awan.. aku sedar aku hanya pungguk. untuk menggapai bulan di langit, tak terjangkau.. hanya menanti entah bila bulan turun ke bumi..=)

  4. FaBuL0us HazY MesSy LiFe Says:

    syukur...

    untuk aku...
    bru tanam konkrit di hati...

  5. aPuN Says:

    patot a bizi gila bapak!

  6. pijapepijat Says:

    faten : hurm.. maseh menanti hingga kini untuk bulan turun ke bumi..

    apun : you noe everything.. coz i told you everything.. ahaha.. sickness lah!